Murstens mønster med
Skalflex redskaber TRIN FOR TRIN

Tilbage til forsiden

Murstens mønster trin for trin

Her ses væggen med spartel og væv !1. Vi startede med en rå mur som vi spartlede for at få en nogenlunde jævn overflade, grunden til dette er at vi ønsker at armere væggen med glasvæv da væggen ikke er mere end 7,5 cm tyk. Vi synes væggenvar for svag, så derfor har vi valgt at gøre det sådan.Her er smurt et tyndt lag fliseklæber på vævet !2. Da vævet var sat op og hærdet i limen Ca. 1-2 dage, kom vi "grunder på vævet som vi lavede af en tynd omgang Alfix Combi fliseklæber og vand. Dette smurte vi på i et tyndt lag som så skal få næste behandling til at hænge bedre fast.Så er der smurt en omgang mørtel på væggen !3. Så er det tid for at komme den grundpuds mørtel på som skal bruges til " stenene " og vil du selv lave en rigtig billig og god blanding kan du finde den opskrift som vi brugte, ved at klikke her!
Vi brugte et glittebræt til at smørrer blandingen vi selv havde lavet op på vævet. Vi glattede det grundigt så det blev helt plan med næsten ingen spartel mærker, vi har valgt at bruge mellem 3-4 mm. mørtel til " stenene "


Så skal der trækkes streger !
4. Striberne, jeg må ærlig tilstå at jeg næsten ikke har kunnet vente med at prøve værktøjet fra Skalflex som vi har købt i STARK. Det er jo også lige som det der giver den store effekt. Så jeg startede øverst med at måle en murstens højde af så jeg kunne få det til at passe i loftet med en hel sten.
Så var det ellers bare at
Og der trækkes !tage vatterpasset og begynde at trække stille og roligt i små stykker, det giver forøvrigt gode armkrafter. Der er ca gået 2 timer fra vi startede med at komme mørtel på, til vi begyndte at trække det af igen, og da vi nåede hen til det som ikke havde siddet så længe, kunne vi mærke at det var noget nemmere at lave pænt end det der havde siddet i ca 2 timer. Så mit bud er at lave et ikke alt for stort stykke og så kun lade det sidde i maks 1 timer før man trækker af igen.

Man behøver ikke være alt for forsigtig, da en murtens væg jo sjælden består af mursten der er 100 % lige og ens. SÅ være ikke så bange for at du kommer til at ødelægge " stenene ".SÅ er det blevet tid til studserne !5. Så er det blevet tid for at lave studserne og igen har jeg gang i vatterpas, så det bliver lige. Det sværeste i denne fase er at huske og få sig bestemt for hvilket forband man vil lave stenene i. Her er det halvforband som også vores hus er bygget med.

6. Når det er hærdet helt ca dagen efter man har lavet det er det tid for at få alle grater væk fra det.
Dette gøres med en spartel.

7. Vupti så har man en murstens væg der er klar til at vandskure eller hvad man nu har lyst til at lave med den.

Så er det tid for vandskurringen...
Vandskurring

Blandingen må ikke være ret tyk, næsten hellere for tynd.

Så påføres der et tyndt lag over alle murstenene og når det har siddet lidt omkring nogle minutter så skraber man så meget man kan af igen.

Der efter tager man en svamp godt opvredet i vand, og køre den i cirkel bevægelser oven på dem ikke helt tørre mørtel. 
 

 

Webdesign by Varberg.dk  © 2008

 
     

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker